zaterdag 27 september 2003 – 20.00 uur

VERHALENFESTIVAL
Entrée € 5,-

Eerste lustrum Verhalenfestival

Het Verhalenfestival viert haar eerste lustrum: Op donderdag 25 en zaterdag 27 september 2003 organiseert het Kennemer Centrum voor Amateurtheater (KCA) voor de vijfde keer het succesvolle verhalenfestival in ’t Mosterdzaadje te Santpoort Noord. Het KCA biedt op beide avonden vertellers de gelegenheid hun verhaal te vertellen in het prachtige voormalige kerkje dat is uitgegroeid tot een welbekend theater.

Voor informatie kunt u bellen met Thijs Geerts, telefoonnummer 0251 – 651586.

Verhalenfestival
PROGRAMMA ZATERDAG 27 SEPTEMBER 2003

1 Deze vertelavond wordt geopend door Nel Opmeer uit Haarlem met het verhaal “Gevonden voorwerpen” van Herman Pieter de Boer. Het verhaal komt uit zijn bundel Het Damesorkest. De afdeling Gevonden Voorwerpen heeft het er maar druk mee….

2 Loek Boer-Post uit Heemskerk vertelt het zelf geschreven “Klaziena”. Zingen was Klaziena haar grootste hobby. Door de ouderdom gaat het helaas niet meer, maar zeker eens per jaar straalt ze als een ster.

3 Dick Kortekaas uit Haarlem bewerkte het verhaal “Onbetreden sneeuw” van Ian Mc Ewan. Het komt uit de bundel In between sheets. Een schuchter portret.

4 Maya Plas uit Hoofddorp doet het levensverhaal “De Zonnespiegel”, geïnspireerd op een beeld van de kunstenaar Joep van Opzeeland. Achter in de boomgaard van Rosa’s oma staat een beeld van een vrouw. Zij laat het zonlicht weerkaatsen door middel van een spiegel.

Pauze

5 Wij raden u aan in de toekomst de achterzijde van in te vullen formulieren goed te bekijken! Luistert u maar naar het door Marjon Rekoert bewerkte verhaal “Het Formulier” van Thea Beckman.

6 Alex Tamis uit Velsen-Noord vertelt “De oprechte moordenaar” van Godfried Bomans. Een reiziger klopt aan bij een houthakkershuis. De houthakker waarschuwt de reiziger door te lopen aangezien hij een moordenaar is.

7 We worden meegenomen in een legende van de zwartvoetindianen door Henriette Dekkers uit Heemskerk met “Verenvrouw en de morgenster”.

Muzikale bijdrage:
Walter Roozendaal

Informatie:
Kennemer Centrum voor Amateurtheater
Commissie Verhalenfestival
Thijs Geerts
Oudeweg 1
1901 PH Castricum
Telefoonnummer 0251 – 65 15 86

Reacties zijn afgesloten.