vrijdag 26 september 2003 – 20.15 uur

TRIDALÍ “Impro-gramma”
Sabien Canton – harp
Wouter van Breugel – fluit
Yvonne van der Pol – altviool
Laetitia van Krieken, Remko Kühne, Harmen Fraanje, Tom America, Jeroen van Vliet, Fried Manders, Jacques Palinckx

TriDalí met zeven nieuwe stukken voor harptrio

Vrijdag 26 september om 20.15 uur zal TriDalí in ’t Mosterdzaadje muziek laten horen met niet minder dan zeven wereldpremières. Het trio, zich noemend naar de kunstenaar Salvador Dalí, bestaat uit Wouter van Breugel- fluit, Sabien Canton- harp en altvioliste Yvonne van der Pol. Het programma draagt de titel Impro-Gramma en is mogelijk gemaakt met steun van het Prins Bernard Fonds en het VSB Fonds. De componisten zijn: Tom Mamerica, Harmen Fraanje, Remco Kühne, Jacques Palinckx, Laetitia van Krieken, Jeroen van Vliet en Fried Manders.

Dit Trio dat regelmatig de grote podia bestijgt, jong en aanstormend talent, hebben het initiatief genomen zeven componisten uit de wereld van de jazz, pop, rock, wereldmuziek etc. te vragen een stuk voor harptrio te schrijven. Opmerkelijk is dat de gevraagde componisten ook affiniteit hebben met de klassieke muziek. Aan het begrip cross-over is hier een eigen invulling gegeven. Tilburg is de plaats waar de ideeën geboren zijn. “Er gebeurt hier veel, denk maar aan het Festival Mundial. Het is goed dat klassieke musici en pop musici hun ervaringen delen. Je weet nooit precies hoe het uitpakt, maar dat mag geen reden zijn om het niet te proberen”, aldus Yvonne van der Pol, die als altvioliste met bijna alle componisten samenwerkte. Over het Ensemble Tri Dalí en het Impro-Gramma werd een heel artikel geschreven in Mens en Melodie. In Santpoort wordt met spanning naar dit concert uitgekeken.

Reacties zijn afgesloten.