donderdag 25 september 2003 – 20.00 uur

VERHALENFESTIVAL
Entrée € 5,-

Eerste lustrum Verhalenfestival

Het Verhalenfestival viert haar eerste lustrum: Op donderdag 25 en zaterdag 27 september 2003 organiseert het Kennemer Centrum voor Amateurtheater (KCA) voor de vijfde keer het succesvolle verhalenfestival in ’t Mosterdzaadje te Santpoort Noord. Het KCA biedt op beide avonden vertellers de gelegenheid hun verhaal te vertellen in het prachtige voormalige kerkje dat is uitgegroeid tot een welbekend theater.

Voor informatie kunt u bellen met Thijs Geerts, telefoonnummer 0251 – 651586.

Verhalenfestival
PROGRAMMA DONDERDAG 25 SEPTEMBER 2003

1 Bertus Stuifbergen uit Beverwijk begint de avond met “Banjuwangi” uit de bundel Indonesische sagen en legenden van Nènèk Dongèng. Hoe de stad Banjuwangi aan haar naam komt.

2 Wat is eigenlijk de kunst van reizen? Wie weet horen we het vanavond van Alie Klamer uit IJmuiden. Uit de bundel Capriolen van Godfried Bomans vertelt zij “De kunst van het reizen”.

3 Piet Paree uit Santpoort-Noord speelt vanavond een thuiswedstrijd. En hij zal een “Bekentenis” doen. Piet bewerkte het verhaal van Belcampo dat uit de bundel Luchtspiegelingen komt. Het gras bij een ander lijkt altijd groener te zijn….

4 Eugènie Herlaar uit Heerhugowaard doet “De legende van Knockmany”. Zij bewerkte het verhaal voor storytelling. Al tijden bestaat er onrust in de Ierse reuzenwereld. Zal de rust ooit terugkeren?

Pauze

5 Bep de Boer uit Heemskerk vertelt een verhaal dat zich afspeelt in de tweede wereldoorlog, “De twee zoons” van Bertold Brecht. Een boerin zet alles op alles om haar dierbaren te helpen.

6 Nu volgt een zelfgeschreven verhaal van Nico van den Raad uit Hoofddorp, “De deuren”. De enige manier om ergens uit te komen, is door de juiste deur te kiezen. Maar welke kies je?

7 Eugènie bestijgt nogmaals het podium en besluit deze avond met een Afrikaanse sage. “Het vuur van gisteren” gaat over het verleden en de toekomst, gisteren en vandaag.

Muzikale bijdrage:
Walter Roozendaal

Informatie:
Kennemer Centrum voor Amateurtheater
Commissie Verhalenfestival
Thijs Geerts
Oudeweg 1
1901 PH Castricum
Telefoonnummer 0251 – 65 15 86

Reacties zijn afgesloten.