zondag 21 september 2003 – 15.00 uur

LIEFDE EN VERLANGEN
Caroline Erkelens – sopraan
Anne Nydam – harp
Monteverdi, Scarlatti, Rossini

Liefde en Verlangen

Anne Nydam en Caroline Erkelens

Zondag 21 september om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de zangeres Caroline Erkelens en de harpiste Anne Nydam. Hun programma, Liefde & Verlangen, omvat meest liederen uit de 17e en 18e eeuw zoals Monteverdi, Scarlatti, Marcello en Rossini. Van gelukkige momenten, kriebelende vlinders, via zoete kwellingen naar rampspoed, wanhoop en jaloerse razernij. Waar het leven om draait sinds de mensheid en de inspiratiebronnen bij uitstek voor alle kunst.

De achtergrond van dit duo kent zoveel muziektheater en opera ervaring dat het publiek zeker kan zijn van een gloedvolle en doorleefde uitvoering van dit prachtige programma. Caroline Erkelens is een veelzijdig zangeres die in de klassieke opera rollen vertolkt, maar ook Maria speelde uit de West Side Story. Zij zong met veel succes La Voix Humaine van Poulenc, en deed de sopraansolo in de 9e symfonie van Beethoven en zong in Miroir de Peine van Andriessen. Ook oogstte zij succes met het Trio Cavalli waarmee ze het grachtenfestival in Amsterdam opluisterde. Veelzijdig dus.

Evenals Anne Nydam. Spaanse muziek speelde zij als harpiste in het duo “Andalusia”, romantische muziek met het Duo Scarlett. En Anne Nydam maakt haar eigen voorstellingen voor kinderen, sprookjes vertellend en spelend op een Keltische harp. De harp waar Anne Nydam dit concert op speelt is een “Érard” uit 1807. In Parijs gebouwd volgens barokke principes. De sierlijke en ranke, uit rozenhout vervaardigde harp heeft de karakteristieke, lagere stemming van weleer.

Reacties zijn afgesloten.