vrijdag 12 september 2003 – 20.15 uur

PIANO-HOBO-VIOOL
Ksenia Kouzmenko – piano
Christopher Bouwman – hobo
Hartmut Ometzberger – viool
Bach, Mozart, Poulenc

Ksenia Kouzmenko

Ksenia Kouzmenko

De pianiste Ksenia Kouzmenko zal op vrijdag 12 september om 20.15 uur de spits afbijten van het nieuwe concertseizoen in ’t Mosterdzaadje. Met haar indrukwekkende spel en de uitvoering van de 1e Partita van Johann Sebastiaan Bach is er geen sterker begin denkbaar. Met haar komen mee de violist Hartmut Ometzberger en de hoboïst Christopher Bouwman.

Christopher Bouwman

Uitgevoerd wordt een bekende en geliefde sonate van Mozart.
Ksenia Kouzmenko, dochter van een pianisten echtpaar, studeerde in Minsk (Wit-Rusland) waar zij in 1989 cum laude afstudeerde. In 1995 kwam ze met een internationale studiebeurs naar Nederland en behaalde in 1999 haar solistendiploma bij Naum Graubert aan het Koninklijk Conservatorium, alwaar zij nu werkzaam is. Zij won belangrijke prijzen in binnen- en buitenland. Zij was prijswinnares van het internationale Trompconcours in Eindhoven en werd haar tevens de publieksprijs toegekend. Het juryrapport meldt dat Ksenia Kouzmenko de luisteraar weet mee te slepen op haar muzikale ontdekkingstocht. Daarom heeft ze de harten van het publiek in ’t Mosterdzaadje ook veroverd.
Met de violist Hartmut Ometzberger heeft ze komend seizoen een concertserie. Deze in Oostenrijk geboren, maar in Londen afgestudeerde violist vormt al jarenlang een duo met Ksenia Kouzmenko. De prachtige Mozart sonate die ze uitvoeren heeft een donker, nogal dramatisch begin, maar het einde is uitbundig en gelukkig.

Reacties zijn afgesloten.