woensdag 8 oktober 2003 – 20.15 uur

HET BENNEWITZ KWARTET & HARRY-IMRE DIJKSTRA
JIRI NEMECEK & STEPAN JEZEK – VIOOL
JIRI PINKAS – ALTVIOOL
STEPAN DOLEZAL – CELLO
HARRY-IMRE DIJKSTRA – KLARINET
Glazoenov, Mozart, Dvorak, Herbert Howells

Praags strijkkwartet op tournee in ’t Mosterdzaadje Het Bennewitz Kwartet & Harry-Imre Dijkstra

Een extra concert is ingelast voor het Bennewitz Kwartet uit Praag. Op woensdag 8 oktober om 20.15 uur zullen vier top-instrumentalisten te gast zijn in ’t Mosterdzaadje. Samen met de klarinettist Harry-Imre Dijkstra, waarmee ze al jarenlang samenwerken komen ze een CD presentatie geven. Uitgevoerd worden: strijkkwartet opus 106 van Dvorák, strijkkwartet en klarinet van Glazoenov, Mozart en Howells.
Het Bennewitz Kwartet werd in 1998 opgericht. De leden zijn Jiri Nemecek en Stepan Jezek- viool, Jiri Pinkas-altviool en Stepan Dolezal- cello. Zowel individueel als in kwartetverband wisten ze vele prijzen in de wacht te slepen. In 2001 wonnen ze maar liefst drie eerste prijzen en maakten ze een CD, gewijd aan Tsjechische composities uit de periode 1900-1950.
De klarinettist Harry-Imre Dijkstra maakt zich sterk voor minder bekend en Oost-Europees repertoire. Zijn studie volgde hij dan ook in Sint Petersburg gaf concerten in Tsjechië en Hongarije. Hij stelt bijzondere programma’s samen die mondeling worden toegelicht.

Reacties zijn afgesloten.