EXPOSITIE januari 2004

schilderijen van Henk Zwanenburg

Expositie Henk Zwanenburg in ’t Mosterdzaadje

‘Jumbo’ van
Henk Zwanenburg

De maand januari exposeert de kunstenaar Henk Zwanenburg in ’t Mosterdzaadje.

‘Lemelerveld’ van
Henk Zwanenburg

Zijn thema: 100 jaar luchtvaart met een vette knipoog naar de historische verantwoording. In kleurrijk acryl laat hij het plezier dat hij schept in het schilderen van vliegtuigen en raketten van het doek af stralen. Duizelingwekkende perspectieven zijn het resultaat van het zien van een zweefvliegveld met raar verkeerstorentje gelegen in een weids platteland.

‘Startpunt’ van
Henk Zwanenburg

Alles op doek rondgetrokken bereikt hij een effect waar hijzelf duizelig van wordt. Maar ook bij zijn schilderijen hangt het minutieus nageschilderde blikken vliegtuig waarop hij 35 jaar geleden zijn fantasieën losliet.
Momenteel is zijn inspiratiebron zoonlief die graag naar “Thunderbirds” kijkt.

‘Cessna’ van
Henk Zwanenburg

De raketten en vliegtuigen uit deze serie zijn eveneens op zijn schilderijen terug te vinden. Het is dus niet echt een historische overzicht van de luchtvaart, maar wel een overzicht van een bijna levenslange fascinatie die Henk Zwanenburg heeft met het luchtruim.

‘Thunderbird’ van
Henk Zwanenburg
‘Poort’ van Henk Zwanenburg

“Henk ziet ze vliegen”, dat staat op de uitnodiging voor zijn opening op zaterdag 3 januari om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord. De schilderijen zijn verder de maand voor en na afloop van de concerten te bezichtigen of op afspraak met de schilder zelf: 023-5387022.

Reacties zijn afgesloten.