EXPOSITIE februari/maart 2004

schilderijen van Leo van Velzen

Tentoonstelling Leo van Velzen in ’t Mosterdzaadje

‘Onbelast’ van
Leo van Velzen

De Haarlemse kunstschilder Leo van Velzen exposeert van 1 februari tot en met 28 maart zijn schilderijen uit de serie ‘gemengde technieken’ in ’t Mosterdzaadje te Santpoort.

‘Kus’ van
Leo van Velzen

Een filosofisch mens die het schilderen ziet als het balanceren op uitersten. Het gevecht tussen rede en gevoel. Het startpunt van zijn schilderen is de emotie, expressie, hartstocht, die zich uit in het stellen van een teken, een daad, een actie, een beweging. “Vanuit deze houding voel ik me aangetrokken tot vele vormen van expressionistische schilderkunst. Ik heb een aantal fasen doorlopen van figuratief en materie schilderen, naar meer abstractie”.

‘Poet Society’ van
Leo van Velzen

Kleur, beweging en pure expressie neemt het op tegen de vorm en de vorm tracht het gevoel in een structuur te vangen. Het beoogde bewuste tegenover het onbewuste wat tevoorschijn komt. 

‘Spel 3’ van
Leo van Velzen

De synthese komt altijd. Want kleur kan niet zonder vorm, beweging niet zonder beeld, expressie niet zonder idee, gevoel niet zonder rede. “Van belang is de houding: ’n beweging van de hand…’n kriebel in de ziel, totdat het schilderij zijn eigen verhaal vertelt en inzicht en communicatie ontstaat”.

‘Spel 2’ van
Leo van Velzen

“Het schilderij is het resultaat, het antwoord, het inzicht, de communicatie, de twijfel…,in ieder geval is het iets dat ik koester vanaf het moment dat het een eigen leven leidt”.
Meer weten over Leo van Velzen? Bezoek dan zijn website www.leovanvelzen.nl of kom naar de schilderijen kijken. Te bezichtigen voor en na afloop van de concerten of op afspraak met de kunstenaar zelf: 023-5329821.

Reacties zijn afgesloten.