EXPOSITIE mei/juni 2004

Oost-Europese kunstenaars

Expositie Oost-Europese kunstenaars in ’t Mosterdzaadje

Schilderij van Marina Drvenitsa (op zijde)

De maanden mei en juni is er in ’t Mosterdzaadje een tentoonstelling van drie uit Oost Europa afkomstige kunstenaars te bezichtigen. Het zijn werken op zijde van Marina Drvenitsa-Plantinga uit Kazachastan, olieverf op doek van Juri Platon uit Moldavië en Aleksandre Efankin uit Rusland met gemengde techniek.


Schilderij van Juri Platon (olieverf op doek)

Marina Drvenitsa werd in 1965 in Almaty (Alma Ata) in Kazachastan geboren, een plaats aan de zijderoute. Zij woonde als kind enkele jaren in China, het land bij uitstek voor zijde productie. Zijde is dan ook de ondergrond van Marina’s schilderijen. Haar werk is fantasievol, sprookjesachtig en lyrisch, de realiteit overstijgend. Haar techniek is subtiel en zelfverzekerd, haar composities gevarieerd naar vorm en kleur.

Schilderij van Alksandre Efankin
(gemengde technieken)

Marina Drvenitsa kreeg haar opleiding aan de Academy for Fine Arts in Moskou en woont sinds korte tijd in Nederland. In Dordrecht is zij Galerie Het Anker begonnen waar met name Oost-Europese kunstenaars hun werk tentoonstellen. Daarvan zijn er dus nu ook in ’t Mosterdzaadje te zien. Tot en met 13 juni voor en na afloop van de concerten.

Reacties zijn afgesloten.