EXPOSITIE september/oktober 2004

schilderijen van Corrie van Apeldoorn

Expositie Corrie van Apeldoorn in ’t Mosterdzaadje

Het seizoen in ’t Mosterdzaadje opent met een sterke expositie van de beeldhouwer en schilder Corrie van Apeldoorn. In september en oktober zullen haar schilderijen in ’t Mosterdzaadje te bezichtigen zijn.

Corrie van Apeldoorn werkte vijftien jaar lang bij de beeldhouwer/schilder Jan Boerze  in Baarn en daarna bij beeldend keramiste Adine van Houten in Amsersfoort. Dat alles naast een gezin en vier kinderen. Haar eigen atelier is in “De Blauwe Appel” in Soest. Daar werkt zij afwisselend in klei/steen en verf (acryl). Vooral met keramische beelden heeft zij veel geëxposeerd door het hele land. Trouwe bezoekers van ’t Mosterdzaadje kennen haar werk van de Kerststal beelden die ieder jaar weer bewondering oogsten en helaas niet te koop is.

Een bezoek aan haar atelier is meer dan de moeite waard. Onderwerpen in steen (marmer – Belgisch hardsteen – serpetijn) en klei zijn voornamelijk de mens. Op haar doeken vooral stillevens met dierbare alledaagse voorwerpen, zodanig in het vlak geplaatst dat er een eigen verhaal ontstaat. Voor en na afloop van de concerten is de tentoonstelling te bezichtigen. Haar atelier is: De Blauwe Appel, Waldeck Pyrmontlaan 8, Soest. Tel: 035-6012177

Reacties zijn afgesloten.