EXPOSITIE december 2004/januari 2005

beeldend naaldwerk van Hanne Meijer de Heer

Verbondenheid van natuur, mens en kosmos

In de maanden december en januari worden in ’t Mosterdzaadje werken tentoongesteld van Hanne Meijer de Heer uit Bloemendaal. Haar beeldend naaldwerk kenmerkt zich door een heel eigen en vrije vormgeving. Na haar studietijd aan de Rijksacademie in Den Haag is haar contact met Ernee ’t Hooft van invloed geweest op het ontstaan van haar eigen stijl: het vrije vormen met draden en steken met een grote verscheidenheid van garens in zoveel mogelijke natuurlijke materialen op een ondergrond van wol, zijde en fluweel.

Het zijn fijne, haast grafisch aandoende geborduurde werken naast ook de grovere. Haar werk beeldt de verbondenheid van natuur, mens en kosmos uit. De kunsthistoricus Emile Meijer noemde haar werk poëtisch expressionistisch.
Haar wandkleden bevinden zich in binnen- en buitenland, in kerken en andere instellingen. Zo maakte zij het trouw- en kanselkleed voor de Immanuëlkerk in Haarlem en wandkleden voor de Messiaskerk in Wassenaar en het dagcentrum Oldenhove te Overveen. Reprodukties van een aantal wandkleden werden een aantal jaren uitgegeven op wenskaarten van de stichting “Voor het Kind”.
Sinds 1954 is zij lid van kunst Zij Ons Doel in Haarlem.
De tentoonstelling is voor en na afloop van de concerten te bezichtigen of op afspraak met de kunstenares zelf. (023-5250473)

Reacties zijn afgesloten.