zondag 29 februari 2004 – 15.00 uur

ZANG EN PIANO
Mirjam Wesselink – sopraan
Sander Sittig – piano
Dvorák, Rossini, Ravel

“Musica Mossa”

Mirjam Wesselink en Sander Sittig

Zondag 29 februari om 15.00 uur verzorgen de zangeres Mirjam Wesselink en de pianist Sander Sittig een programma getiteld “Musica Mossa”. Zij volgen het spoor van muzikale overlevering vanuit Centraal Europa tot aan de kuststreken van de Middellandse Zee. Uitgevoerd worden werken van: Rossini’s drieluik La regata Veneziana, Ravel, Berio, Albéniz en Granados.
Musica Mossa betekent zoveel als muziek in beweging en het programma illustreert hoe het lied in de loop der tijden werd beïnvloed door volksmuziek. Innerlijke bewogenheid gekoppeld aan speelse folkloristische elementen verlenen deze liedvorm haar aparte cachet.
Mirjam Wesselink studeerde aan het Conservatorium in Utrecht opera en liedinterpretatie. Naast haar opleiding legt zij zich toe op de vertolking van eigen composities en Spaanstalige en Oost-Europese liederen. Van haar werd de CD “Caminante” gemaakt met liederen van Lorca. In het nieuwe programma “Musica Mossa”, dat eveneens op 4 maart in het Concertgebouw van Amsterdam te beluisteren is, vormt Italië met haar rijke verscheidenheid aan volkeren, dialecten en muziekculturen een belangrijke inspiratiebron.
Dit programma, in samenwerking met de briljante pianist Sander Sittig, belooft veel moois.

Reacties zijn afgesloten.