vrijdag 27 februari 2004 – 20.15 uur

FLUIT-ZANG-PIANO
Dasha Beltiukova – fluit
Marian Fernandez – zang
Sergey Smirnov – piano
Schubert, Schumann, Rachmaninoff

Wit-Russisch Duo en Spaanse zangeres

Dasha, Sergey en Marian

De adembenemende fluitiste Dasha Beltsiukova en de pianovirtuoos Sergey Smirnov zijn op vrijdag 27 februari om 20.15 uur in ’t Mosterdzaadje te beleven. Na de pauze schittert er een nieuwe ster, de Spaanse zangeres Marian Fernandez. Het Wit-Russiche duo speelt C.Ph.E.Bach, Schumann, Massenet en Chaminade. Na de pauze liederen van Bellini, Schubert, Rodrigo en Rachmaninoff.
Het concert opent met de zonnige, zingende en dansende “Hamburger” sonate van barokcomponist C.Ph.E. Bach. Volgt het romantische werk van Schumann in 3 fantasiestukken die oorspronkelijk voor klarinet werden geschreven. Gepassioneerde en dramatische muziek. Heel populair is “Méditation” van de Franse componist Massenet, muziek voor miljoenen. En vrouwelijke componisten waren er ook al in de vorige eeuw. Het werk van Cécile Chaminade is behoorlijk expressief en emotioneel. Origineel was dit werk voor orkest en fluit gecomponeerd.
Na de pauze maakt Marian Fernandez haar debuut in ’t Mosterdzaadje. Zij heeft haar studie afgerond aan de universiteit van Zaragoza in Spanje. Zij kwam naar Nederland om deel te nemen aan een dirigentencursus en werd in 2001 toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij studeert bij Maria Acda-Maas en Manon Heijne. Aan datzelfde Conservatorium studeert Sergey Smirnov met een hem toegekende beurs bij Naum Grubert. Dasha Beltsiukova zit in het eindexamenjaar tweede fase bij Harry Starreveld aan het Sweelinck Conservatorium.
Dit concert met jong talent in topconditie belooft veel goeds.

Reacties zijn afgesloten.