vrijdag 20 februari 2004 – 20.15 uur

VIOOL EN PIANO
Jeroen de Groot – viool
Bernd Brackman – piano
(presentatie van hun bejubelde CD)
Grieg, Poulenc en Saint-Saëns

Jeroen de Groot en Bernd Brackman

Jeroen de Groot

Vrijdag 20 februari om 20.15 uur treden de violist Jeroen de Groot en de pianist Bernd Brackman op. Een spectaculair duo dat deze zomer een zeer fraaie CD uitbracht. Van deze CD wordt muziek ten gehore gebracht, maar ook op het programma werken voor de komende CD, Grieg, Chopin, Poulenc, Saint-Saëns.

Bernd Brackman

Het concert wordt geopend met de derde sonate van Grieg. Populaire muziek, waarschijnlijk om deze simpel is en toch heel pakkend. De klanken zouden goed passen bij een avonturenfilm met liefdesperikelen in de vrije natuur. Mooi aansluitend volgt in dezelfde toonsoort de nocturne in c-klein van Chopin. Niet de beroemdste, wel de mooiste nocturne.
De vioolsonate van Poulenc werd in 1942 geschreven en droeg hij op aan zijn in de Spaanse Burgeroorlog vermoorde vriend, de dichter Garcia Lorca. De muziek is gebaseerd op poëzie. Het is de enige vioolsonate van Poulenc, een bijzonder stuk waar veel energie vanuit gaat. Het waren gevaarlijke tijden en in de muziek zit dramatiek, maar ook lieflijke herinneringen en de hoop op vrede en betere tijden.
Na de pauze is het concert gewijd aan Saint-Saëns. Een heel virtuoos en gevoelig werk in vier delen. Een voorproefje van hun tweede CD.
Een concert meemaken van deze twee gepassioneerde muzikanten is een grote belevenis. Hun samenwerking maakt al geschiedenis, hun concertreizen spraakmakend. De van de zomer in een kerk in West Graftdijk opgenomen CD is jubelend ontvangen. Ze nemen er voor verkoop mee.

Reacties zijn afgesloten.