zondag 15 februari 2004 – 15.00 uur

POËZIE EN LUITMUZIEK
“Amor”
Willem Mook – luit
Peter Adema – voordracht
Italië 14e-16e eeuw De Nederlanden 17e eeuw
o.a Alighieri, Petrarca, Hooft en Huygens
o.a. Marco dallÁquila, da Milano, Vallet, Johnson, Gautier

Poëzie en Luitmuziek

Jacques Gaultier

Op zondag 15 februari om 15.00 uur presenteren de Haarlemse luitist Willem Mook samen met Peter Adema het programma “Amor” in ’t Mosterdzaadje. Luitmuziek en poëzie uit het Italië van de 14e – 16e eeuw en de Nederlanden van de 17e eeuw.

De poëzie van Dante, Petrarca en Buonarroti, wordt door Peter Adema in het origineel Italiaans en in het door hemzelf vertaalde Nederlands gebracht. De Nederlandse poëzie is van Hooft en Huygens. De luit gaat met de poëzie in tweegesprek. Willem Mook koos hiervoor muziek van o.a. Fransesco da Milano, Nicolas Vallet, Jacques Gautier en Robert Johnson.
In een zeer smaakvol programma volgen zij het spoor van de liefde.

Constantijn Huygens

Peter Adema studeerde klassieken en daarnaast deed hij de opleidingen zang en opera aan het Amsterdams Conservatorium. Voor voordracht van poëzie kreeg hij een speciale opleiding dat o.a. resulteerde in zijn optreden als verteller bij de uitvoering van Peter en de Wolf. Samen met Willem Mook legt hij zich toe op het uitdiepen van poëzie en luitmuziek uit de middeleeuwen en renaissance.
Willem Mook leerde het vak aan het Sweelinck Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde hij muziekwetenschappen in Utrecht. Hij is luitleraar in Haarlem en Zutphen en treedt regelmatig op met diverse ensembles.
Het programma “Amor” is zeer goed ontvangen.

Reacties zijn afgesloten.