zondag 1 februari 2004 – 15.00 uur

FLUIT – PIANO – HOORN
Rieneke Weber – fluit
Karen Lindström – piano
Bas Pollard – hoorn
Verhey, Duvernoy, Liszt, Doppler, Roussel

Fluit-Hoorn-Piano

Bas Pollard, Karen Lindström en Rieneke Weber

Zondag 1 februari om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de fluitiste Rieneke Weber en de pianiste Karen Lindström. Het duo breidt zich in twee stukken uit tot trio als de hoornist Bas Pollard zich bij hen voegt. In deze zelden gehoorde, maar bijzondere combinatie wordt werk uitgevoerd van Duvernoy en Doppler. Voor fluit en piano staan Roussel en Verhey op het programma en de soleert de pianiste met twee prachtige liederen van Schubert voor piano bewerkt door Liszt.
Het concert wordt geopend met een Trio van Duvernoy, tijdgenoot van Mozart en Beethoven. Deze componist heet de vader van de Franse hoornschool en componeerde vooral voor zijn eigen instrument. Dit trio is een vrolijk stuk bestaande uit een zangerig langzaam deel met aansluitend een lichtvoetig rondo.
De in 1848 in Rotterdam geboren Theodoor Verhey, onbekend maar zeer de moeite waard, schreef in 1898 dit fluitconcert dat werd opgedragen aan de grootste fluitist op dat moment in Nederland, Ary van Leeuwen. Het is een optimistisch en vrolijk stuk waarin de fluitiste ongegeneerd kan kwinkeleren en in het zigeunerachtig slotdeel een melancholische ondertoon klinkt.
Albert Roussel portretteert op fantasierijke wijze in de cyclus Joueurs de Flûte vier verschillende fluitisten die, god of mens, ieder hun eigen wereld of cultuur vertegenwoordigen. Pan, Tityre, Krishna en M.de la Péjaudie. Overeenkomst tussen de vier fluitisten is de ongebreidelde passie voor het vrouwelijk geslacht. Tot slot Souvenir du Rigi gecomponeerd door Albert Doppler (1821-1883) voor Trio hoorn, fluit en piano.
Karen Lindström studeerde af in Maastricht en begeleidt meerdere koren. Rieneke Weber studeerde af in Rotterdam, maakt deel uit van verschillende ensembles en dirigeert. Bas Pollard is eveneens dirigent en docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Reacties zijn afgesloten.