zondag 4 april 2004 – 15.00 uur

PIANOKWARTET
Natasha Morozova – viool
Kyra Philippi – altviool
Katja Didychenko – cello
Eleonora Semjonova – piano
Roderigo Robles de Medina – piano
Mozart, Rachmaninoff, Brahms

Vrienden in de muziek

Natasha Morozova

Het zijn vrienden van elkaar, allen beroeps muzikanten met hun werk in orkesten en conservatorium, die uit liefde voor de kamermuziek met elkaar musiceren. Op zondag 4 april om 15.00 uur zijn ze in ’t Mosterdzaadje, de violiste Natasha Morozova, de celliste Katja Didychenko, de altvioliste Kyra Philippi, de pianisten Eleonora Semjonova en Roderigo Robles de Medina. 

Roderigo Robles de Medina

Voertaal is Russisch en de uit te voeren werken: Pianokwartet van Mozart, Trio Elégiaque van Rachmaninoff en een Sonate voor viool en piano van Brahms.
Kamermuziek ten top. Het pianokwartet van Mozart in g kleine terts is dramatisch van karakter en kijkt al vooruit naar de symfonie in dezelfde toonsoort. Het langzame deel kan worden beschreven als nostalgisch, een blik terug naar gelukkiger tijden. Het derde deel gooit alle zorgen van zich af. Mozart was de eerste die muziek componeerde voor deze combinatie van instrumenten.
Rachmaninoff schreef zijn eerste trio élégiaque in zijn studententijd. Het is één van de eerste grotere composities van Rachmaninoff, en de invloed van Tchaikovsky is nog groot.
Brahms schreef zijn tweede sonate voor viool en piano bij het meer van het Zwitserse plaatsje Thun. Het stemde hem in ieder geval zangerig en romantisch want deze sonate wordt ook wel de liedsonate genoemd omdat hij een aantal van zijn eigen liederen er in citeert.
De violiste Natasha Morozova is vioolpedagoge aan het Rotterdams Conservatorium. Onlangs gaven haar studenten, met de pianist Roderigo de Robles de Medina een uitvoering in ’t Mosterdzaadje. Toen zat zij aan de zijlijn en nu mag ze zelf laten horen wat ze kan.

Reacties zijn afgesloten.