vrijdag 28 mei 2004 – 20.15 uur

VIOOL & PIANO
Sietse van Gorkum – viool
Alla Milchtein – piano
Beethoven, Franck

“Russian Touch” bij viool-piano duo

Sietse van Gorkom en Alla Milchtein

Op vrijdag 28 mei om 20.15 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de jonge violist Sietse van Gorkom en de pianiste Alla Milchtein. Zij brengen een aantrekkelijk en gevarieerd programma met werken uit het grote viool repertoire: Beethoven, Mozart, Bach, Brahms en Kreisler.
Sietse van Gorkom (1981) en Alla Milchtein (Kurgan, Rusland 1978) leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Rotterdam waar zij beiden studeren bij Russische docenten: Sietse is 2e jaars bij de vioolpedagoge Natalia Morozova en Alla doet in juni examen eerste fase bij de bekende pianiste Mila Baslawskaja. De Russische passie en bezieling, de “Russian Touch” is bij beiden dan ook duidelijk te horen in hun manier van spelen en in de interpretatie van de muziek. Zij vormen sinds 2003 een succesvol duo dat elkaar goed aanvoelt.
Met een deel van de te spelen werken gaat Sietse deelnemen aan het internationale Brahms Concours eind augustus in Oostenrijk. Daar voorafgaand neemt hij deel aan de International Holland Music Sessions in Bergen met een concert en lessen bij de befaamde violist Herman Krebbers.
Uitgevoerd wordt de vrolijke en opgewekte Sonate nr.8 opus 30 van Beethoven. Van een wonderschone transparantie is de beroemde Ciaconna uit de Vioolpartita nr.2 van Bach. Lichtvoetig zijn tenslotte de Hongaarse dans van Brahms en Tambourin Chinois van de vioolvirtuoos Kreisler.

Reacties zijn afgesloten.