zondag 23 mei 2004 – 15.00 uur

“ANEMA E CORE”
Karouchka Visser – zang
Robert Cirillo – gitaar
Braziliaans, Frans, Spaans, Italiaans, Napolitaans

Duo Anema e Core

Duo Anema e Core

Duo Anema e Core bestaat uit de zangeres Karouchka Visser en de gitarist Robert Cirillo. Met hart en ziel (anema e core) nemen zij op zondag 23 mei om 15.00 uur de luisteraar mee naar verschillende culturen: Napolitaans, Frans, Spaans, Keltisch en Braziliaans.
Sinds 1999 treden zij samen met overweldigend succes op. De Amerikaans gitarist is van Napolitaanse afkomst. Alle Napolitaanse liederen in hun repertoire zijn door hem gearrangeerd. Veelzijdige muziek. Liederen die soms klinken als een klassieke aria, soms als een folksong en dan weer als een Zuid-Amerikaans danslied. Het Braziliaans gedeelte in het programma is een verhaal apart omdat de liederen meestal folksongs zijn, die echter in een zeer klassieke stijl gearrangeerd werden door de Braziliaanse gitarist Almeida. Het Franse repertoire omvat chansons van Barbara en Piaf en het Spaanstalig gedeelte zijn weer volksliederen getoonzet door beroemde componisten als Rodrigo en Lorca.
Karouchka Visser studeerde klassiek zang en geeft les in diverse stijlen. Robert Cirillo kreeg zijn opleiding klassiek gitaar in Amerika en specialiseerde zich in zuid Europese en Zuid-Amerikaanse muziek. En daar hebben Karouchka en Robert elkaar helemaal in gevonden.

Reacties zijn afgesloten.