vrijdag 21 mei 2004 – 20.15 uur

FLUIT – ZANG – PIANO
Else Schaaij – fluit
Wieke Ubels – sopraan
Wim Leising – piano
Ravel, Caplet, Du Parc, Jan Brandt-Buys

Zang – Fluit – Piano

Wieke Ubels

Haarlem is rijk aan muzikanten en drie daarvan komen op vrijdag 21 mei om 20.15 uur in ’t Mosterdzaadje optreden. De pianist Wim Leising, zijn vrouw de fluitiste Else Schaaij en de geliefde zangeres Wieke Ubels. Zij voeren in de combinatie piano, fluit en zang werken uit van Bach, Caplet, Ravel en Brandts-Buys. Verder op het programma Reinecke, Brahms, Bâton, Debussy en Duparc.

Wim Leising

Het concert wordt geopend met de prachtige aria uit een cantate van Johann Sebastiaan Bach. Daarna de romantische Ballade voor fluit en piano van Carl Reinecke gevolgd door de nog romantischer en ontroerende liederen ‘Von ewiger Liebe’ en ‘Stänchen’. Van de Nederlandse componist Jan Brandts-Buys drie Mahlerachtige liederen. Daarbij voegt de fluit zich weer bij de zang. Het eerste lied gaat over drie fluitspelers waarvan één op een fluitje van knekels op het kerkhof een morbide wijsje speelt. Een ander lied gaat over een feestelijke bruiloft waarbij de bruidegom zijn bruid toezingt. Na de pauze zijn de Franse componisten aan bod met vooral natuurschilderingen en vogelgeluiden.
Wim Leising is bekend als dirigent van verschillende koren. Hij is als docent piano verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Met zijn vrouw Else Schaaij vormt hij ook muzikaal een vast duo. De sopraan Wieke Ubels treedt regelmatig op als soliste in oratoria, passies en andere koorwerken.

Reacties zijn afgesloten.