vrijdag 14 mei 2004 – 20.15 uur

CELLO & PIANO
Isabella Lediakova – cello
Jaap Brackman – piano
en verder: Janine Simone Ebens, Tamara van Haarlem,
Diederik ter Kuile, Anna Fredrikze en
Odette Oostwouder-Loerakker
Golterman, Tsaikovski, Hindemith, Dvořák, Fauré, Piazzolla e.a.

Isabella Lediakova met tango’s en leerlingen

Isabella Lediakova en Jaap Brackman

De celliste Isabella Lediakova brengt op vrijdag 14 mei om 20.15 uur niet alleen haar pianist Jaap Brackman mee, ook enkele van haar getalenteerde leerlingen zullen op dit concert te beluisteren zijn. Een gebruik uit Georgië, het land waar de celliste vandaan komt, om een concert met leerlingen te delen. Zij voeren muziek uit van Fauré, Gotterman, Tsjaikovski, Hindemith en Dvořák. De meesteres zelf stort zich op de Tango’s van Piazzolla.
Door het laten optreden van leerlingen wordt de inbreng van een docent duidelijk. En Isabella Lediakova legt in haar docentschap dezelfde passie als in haar eigen uitvoeringen. Dat kan het publiek na de pauze beleven met de klanken vol smart en ingehouden hartstocht in het specifieke ritme van de tango zoals de Argentijn Piazzolla ze schreef. Muziek die tot je botten doordringt, onverdraaglijk voor mensen die er gevoelig voor zijn. De pianist Jaap Brackman weet op fantastische wijze deze tango’s mee vorm te geven.

Reacties zijn afgesloten.