zondag 9 mei 2004 – 15.00 uur

PIANO & VIOOL
Tamara Rumiantsev – piano
Marlene Hemmer – viool
Beethoven, Debussy, Saint-Saëns, Brahms, De Sarasate

Tamara Rumiantsev en Marlene Hemmer

Marlene Hemmer en Tamara Rumiantsev

Op zondag 9 mei om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de pianiste Tamara Rumiantsev en de violiste Marlene Hemmer. Dit duo van grote klasse voert werken uit van Beethoven, Debussy/Heifetz, Saint-Saëns, Brahms en De Sarasate.
Tamara Rumiantsev maakte al meerdere CD-opnames die alom in de pers werden geprezen. Nu bereid zij zich voor op een nieuwe CD met Marlene Hemmers. Prachtige muziek komt op de schijf en op Moederdag is het in levende lijve mee te maken. Geopend wordt met de beroemde en geliefde “Frühlingssonate”, een meesterwerk van Beethoven dat goed in het jaargetijde past. De vioolvirtuoos Heifetz bewerkte de beeldende muziek van Debussy, oa. Golliwogs Cakewalk. Lichtvoetigheid ten top. Uitgesproken drama is te beleven in de derde sonate van Brahms om daarna tot slot met de Carmen Fantasie van De Sarasate het publiek mee te slepen in de bekende thema’s uit de opera. Verbluffend veel virtuositeit en technische hoogstandjes zijn bij dit stuk nodig. Het zal de dames er niet aan ontbreken.
Zowel Tamara Rumiantsev als Marlene Hemmer studeerden met de hoogst mogelijke onderscheiding af. Tamara studeerde na haar studie met een beurs in Londen en New York, en sleepte vele prijzen in de wacht. Marlene Hemmer (tien met onderscheiding en eveneens diverse prijzen) bespeelt een Valentino de Zorzi-viool uit 1876, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Reacties zijn afgesloten.