zondag 13 juni 2004 – 15.00 uur

FEESTELIJK SLOTCONCERT

Grande Finale à la Française met Het Salon

José van Waveren

Het feestelijk slotconcert in ’t Mosterdzaadje vindt plaats op zondagmiddag 13 juni om 15.00 uur. “Het Salon” van Geert van Tijn gaat de samenwerking aan met de chansonière José van Waveren. De broeierige klanken uit het Wenen van toen gaan zich mengen met de sensuele en melancholische chansons uit Parijs. Een verrassende afsluiting van een bruisend concertseizoen.
Vorig jaar zag hij het even niet zitten, maar dit keer laat hij het niet ontglippen. Geert van Tijn, de inmiddels ook in het buitenland spraakmakende dirigent is weer van de partij.

Geert van Tijn

Al bijna twintig jaar verzorgt hij met “Het Salon” met veel schwung en sjeu het laatste concert. De pianist Ed Wertwijn, de violisten Esther Wertwijn en Rolf Haak en cellist Geert van Tijn gaan op de Franse toer als zij José van Waveren begeleiden. Zij heeft een programma samengesteld waarin nostalgie hoogtij viert. De vertolkingen van Barbara en Brel zijn haar op het lijf geschreven, maar voor deze middag maakt zij een uitzondering en brengt zij ook chansons van Piaf ten gehore. Van “Les Feuilles Mortes”, “Non, je ne regrette rien” tot Françoise Hardy en wellicht ook nog werk van José zelf. Het is een eerste spannende samenwerking die misschien vervolg krijgt. Wie weet in het nieuwe seizoen, maar nu even niet, want de deuren van ’t Mosterdzaadje gaan tot september dicht.

Reacties zijn afgesloten.