zondag 6 juni 2004 – 15.00 uur

VIOOL & PIANO
Marlene Hemmer – viool
Tamara Rumiantsev – piano
De Sarasate, Ravel

Tamara Rumiantsev en Marlene Hemmer

Tamara Rumiantsev
en Marlene Hemmer

Op zondag 6 juni om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de pianiste Tamara Rumiantsev en de violiste Marlene Hemmer. Wegens overweldigend succes nogmaals samen te beluisteren. Uitgevoerd worden Bach, Brahms, Debussy, Saint-Saëns en de Sarasate.
Marlene Hemmer staat op het punt haar “Tweede Fase studie” aan het Conservatorium in Utrecht af te ronden. Al tijdens haar studie sleepte ze menig prijs in de wacht (o.a. het Oscar Back concours). Tamara Rumiantsev, een groot pianiste, bracht haar niet lang geleden binnen de muren van ’t Mosterdzaadje en samen wisten zij het publiek met hun prachtige spel helemaal in te pakken.
Dit concert is niet alleen een voorproefje voor het examen van Marlene, het is ook de voorbereiding op een CD-opname van het Nationaal Instrumenten Fonds. Een verzamel CD met stukken van P. de Sarasate, uitgevoerd door violisten die een instrument van het Fonds in bruikleen hebben. Van de Sarasate, een vioolvirtuoos bij uitstek, worden twee stukken uitgevoerd die niet vaak op het concertpodium klinken; Introduction & Tarantelle en Miramar.
Dat de componist zelf een waanzinnig goed violist was is daarin terug te horen. Het spetterende einde van een concert dat, hoe kan het anders met Chaconne van Bach voor viool solo begint. Tamara Rumiantsev speelt pianosolo dezelfde Chaconne die Brahms voor de linkerhand bewerkte. Met de derde sonate van Brahms, de meest dramatische en meeslepende van de drie die hij componeerde op het programma en de grote klasse van de musici, staat dit recital garant voor een onvergetelijke recital.

Reacties zijn afgesloten.