vrijdag 4 juni 2004 – 20.15 uur

PIANOTRIO
Sanja Danis – piano
Alexander Baev – viool
Anton Istomin – cello
Mendelssohn en Brahms

Russische ziel in Schuberts pianotrio

Alexander en Sanja

Op vrijdag 4 juni om 20.15 uur wordt in ’t Mosterdzaadje het prachtige pianotrio opus 100 van Franz Schubert uitgevoerd. De uitvoerenden zijn: Sanja Danis – piano, Alexander Baev-viool en Anton Istomin-cello. Wie deze muzikanten eerder gehoord heeft weet dat het hier gaat om buitengewoon grote klasse.
Het concert bestaat in zijn geheel uit het Pianotrio van Schubert dat hij in 1827 schreef. Het duurt een klein uurtje en daarom wordt het zelden in zijn originele versie uitgevoerd. Zonder afkortingen en weglatingen toveren deze drie doorwinterde kamermuziekspelers de wereld van Schubert voor de dag. Het korte leven van 

Anton Istomin

Schubert (hij werd 31 jaar) was ondanks armoede en onzekere toekomst, nogal zorgeloos. Musiceren, componeren, vriendenpartijtjes en uitstapjes in het Weense gezelschapsleven. Schubert woonde bij verschillende van zijn vrienden waar hij met vriendschap en bewondering werd ontvangen. Een eigen vleugel heeft hij nooit gehad.
Alexander Baev (Moskou), Sanja Danis (Sarajevo) en Anton Istomin (Sint Petersburg) vormen al jaren een trio dat zich toelegt op het spelen van muziek waarin ze helemaal hun ziel en zaligheid in kwijt kunnen. De violist is concertmeester van het Radio Symfonie Orkest , de cellist is solist binnen het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Reacties zijn afgesloten.