woensdag 2 juni 2004 – 20.15 uur

VOCAAL ENSEMBLE “CIGALE”
o.l.v. Han Bruinenberg
van Britten tot Bruinenberg

Cigale terug in ’t Mosterdzaadje

Cigale

Op woensdag 2 juni om 20.15 uur geeft het Velser Vocaal dubbelkwartet “Cigale” onder leiding van Han Bruinenberg een concert in ’t Mosterdzaadje. Jarenlang prijkte dit inmiddels roem gemaakte ensemble op de agenda van het Santpoorts concertgebouw. Als onderdeel uit het rijke culturele leven van Velsen zijn ze nu ’t Mosterdzaadje terug. Het programma bestaat uit Nederlandstalige en Engelstalige nummers, van Britten tot Bruinenberg en uitstapjes naar Frankrijk, Argentinië, Spanje en zelfs Zoeloe-land. Van licht klassiek tot pure close harmony.
Cigale staat vanaf het eerste uur, nu een kleine twintig jaar geleden, onder leiding van Han Bruinenberg. Hij maakte van dit ensemble een geheel, een groep met een klankkleur die in het hele land waardering oogst. Een dubbelkwartet ook dat zich met de beste in Nederland kan meten. Bij landelijke en internationale wedstrijden eindigen ze in de top en dat terwijl de kwaliteit in dit genre van lichte muziek de laatste jaren omhoog schiet. Cigale 2004 bestaat uit Han Bruinenberg, Kees Giesbergen, Margriet van Kaam, Rosalie Meulenkamp, Marjolijn Houwing, Hanneke Schrama, Johan Hoogland en Han Nichting. Aan de vleugel begeleid door Charlotte de Wijs. Samen staan ze garant voor een presentatie waarin ruimte is voor humor en theater.

Reacties zijn afgesloten.