EXPOSITIE februari/maart 2005

schilderijen van Tinie Bok

Expositie “Herinneringen” van Tinie Bok in ’t Mosterdzaadje

De schilderes Tinie Bok (geboren in Santpoort ’49) exposeert in ’t Mosterdzaadje de maanden februari en maart. Waren het bij haar vorige expositie voornamelijk naaktstudies als basis, deze keer laat zij de bezoekers onder andere meekijken naar de magie van locaties die haar persoonlijk raakten en haar inspireerde tot de tentoonstelling “Herinneringen”.

Naast schilderen, ze woont en werkt al jaren in Schagen, houdt Tinie Bok zich bezig ook bezig met improvisatietheater. Haar kindervoorstellingen in Heiloo zijn beroemd. Hoewel dit van een andere orde lijkt is improviseren ook in haar schilderwerk erg belangrijk. Het gaat om het leggen van verbanden, fantasie, flexibiliteit en er van uitgaan dat alles mogelijk is.

Landschappen, objecten en mensen zijn meestal de prikkel tot het ontstaan van een schilderij, zij vormen de basis waarop geïmproviseerd wordt. Het samensmelten van object en improvisatie leidt tot prachtige resultaten.

Zie voor meer informatie: www.tiniebok.nl

Reacties zijn afgesloten.