EXPOSITIE april 2005

Foto’s van Jan Florisson

Foto’s van Jan Florisson in ’t Mosterdzaadje

Jan Florisson exposeert in april zijn foto’s in ’t Mosterdzaadje. Maakte deze Leidse fotograaf aanvankelijk nog reportages op bruiloften en partijen, zijn belangstelling werd gaandeweg verlegd en fotografeert hij nu onderwerpen met een bepaald thema. In ’t Mosterdzaadje hangt zijn nieuwe serie: wrakken.

Zijn werk als stylist en decorateur heeft hij nodig om verre reizen te maken die hij met name gebruikt om te fotograferen. Griekenland, Sri Lanka en Thailand bijvoorbeeld. Een serie die onlangs nog tentoongesteld werd in Amsterdam en Antwerpen ging over deurknoppen. Het thema deuren in al zijnverscheidenheid kreeg vorm in Griekenland. Jan Florisson lijkt daarbij gefascineerd te worden door afbladderende verf. Niet verwonderlijk als je weet dat hij uit een familie van schilders stamt.

Ook probeert Jan Florisson met deze foto’s de fantasie van de toeschouwer te prikkelen. Wat speelt er zich af achter deze deur? Zijn nieuwe tentoonstelling heeft als thema wrakken. Autowrakken wel te verstaan. Een onderwerp dat veel aan de verbeelding overlaat. Toch gaat het Jan Florisson allereerst om het beeld zelf en die zijn ontegenzeggelijk fascinerend.

De tentoonstelling is tot en met 24 april te bezoeken voor en na afloop van de concerten.

Reacties zijn afgesloten.