zondag 30 januari 2005 – 15.00 uur

FLUIT EN PIANO
Rieneke Weber – fluit
Loes Geusebroek – piano
Joseph Jongen, Escher, Gaubert, Debussy

Rieneke Weber en Loes Geusebroek

Rieneke Weber

Op zondag 30 januari om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de fluitiste Rieneke Weber en de pianiste Loes Geusebroek. Op het programma staan werken van Gaubert, Debussy (piano solo), Escher en Jongen.
Het concert wordt geopend met een sonate uit 1917 van de Franse componist Philippe Gaubert. Zelf was Gaubert een briljant fluitist. Zijn liefde voor het instrument dreef hem ertoe meer muziek ervoor te gaan schrijven en dan vooral kamermuziek. De sonate die wordt uitgevoerd droeg hij op aan zijn leraar, de wereldberoemd fluitist Paul Taffanel. Het is een muziekstuk waarin de luisteraar een gevoel van spontaniteit en geïmproviseerde vrijheid krijgt. Dan volgen twee impressionistische pianostukken van Claude Debussy. De pianiste Loes Geusebroek weet als geen ander de juiste sfeer hierbij te treffen. Vervolgd wordt met de Sonate van Rudolph Escher uit 1979. Het is zijn laatste voltooide compositie en heeft een onaantastbare status in de Nederlandse fluitliteratuur.
Na de pauze wordt de sonate van de Belgische componist Joseph Jongen uitgevoerd. Dit werk uit 1924 is laatromantisch en de piano vervult een virtuoze rol.
Rieneke Weber behaalde haar diploma uitvoerend musicus bij Jacques Zoon aan het Rotterdams Conservatorium. Zij is docente aan de muziekschool van Bloemendaal, dirigeert een ensemble oude muziek en een harmonieorkest, is lid van verschillende ensembles o.a. het Aiolos-kwartet dat bij het tienjarig bestaan een CD uitbracht. Met de pianiste Loes Geusebroek vormt zij een duo.

Reacties zijn afgesloten.