vrijdag 28 januari 2005 – 20.15 uur

PIANORECITAL
Bernd Brackman
Beethoven, Prokofiev, Ravel, Schubert

Bernd Brackman

Bernd Brackman

De pianist Bernd Brackman geeft op vrijdag 28 april om 20.15 uur een recital in ’t Mosterdzaadje. Op zijn programma werken van Beethoven, Prokofiev, Ravel en Schubert.
Zoals altijd bij Bernd Brackman is er een duidelijke samenhang in de stukken. Hij opent met een vroege Beethoven, Sonate Op. 2 nr 2, een overmoedig en vrolijk werk waarmee Beethoven in Wenen opzien wilde baren. Als jongeman uit het noorden van Duitsland voelde hij zich in Wenen als een buitenlander en met deze Mozart-achtige sonate, vol humor en virtuoos begon hij aldaar zijn carrière. Ook de tweede sonate van Prokofiev is jong geschreven. De stoere Rus zit er nog niet in, het is een romantisch werk, wél heel virtuoos en ook overrompelend. Als brug naar de pauze speelt Bernd Brackman Une barque sur l’océan van Ravel. De muziek geeft een zwevend geluk weer met wat grote golven in het midden.
De Sonate in A groot is één van de laatste die Schubert schreef. Deze componist was in tegenstelling tot de zelfverzekerde Beethoven en Prokofiev een onzeker mens. Hij was een groot bewonderaar van Beethoven. Vlak voor zijn overlijden meldde hij zich nog aan op het Conservatorium van Wenen. Na het horen van deze sonate, met al zijn mooie melodieën, zal het publiek neuriënd op weg naar huis gaan.
We hebben hem echt gemist in ’t Mosterdzaadje, maar nu weer helemaal terug. Over zijn concert bij de opening van het culturele seizoen in Bennebroek schreef de pers over zijn fascinerende spel en technisch hoge niveau. Bernd Brackman speelt de muziek zoals die bedoeld is en zoals de componist deze heeft willen horen.

Reacties zijn afgesloten.