zondag 16 januari 2005 – 15.00 uur

FRANSE CHANSONS
Chansons d’hier et d’aujourd’hui
José van Waveren – zang
André Vrolijk – accordeon
Juliette Gréco, Piaf en van Waveren

Nieuw programma Franse Chansons

José van Waveren

De Franse chansonnière José van Waveren presenteert op zondag 16 januari om 15.00 uur haar derde programma in ’t Mosterdzaadje. Onder de titel “Chansons d’hier et d’aujourd’hui” zullen voor de pauze de chansons uit de jaren ’50 passeren van o.a. Juliette Gréco, Edith Piaf, Georges Brassens en Jacques Prévert. In de chansons van aujourd’hui maken we kennis met het eigen repertoire van José van Waveren. Haar liedjes gaan over geboorte en dood, over haar geliefde Amsterdam, de liefdes van vroeger, maar ook onze hectische samenleving met haar duistere kanten komen aan bod. Dit alles gepaard met een flinke dosis humor en melancholie.
Ze wordt bijgestaan door de accordeonist André Vrolijk, een veelgevraagd accordeonist en koordirigent.
Met dit programma verlaat José van Waveren het pad van Barbara en Brel. Haar eigen chansons voerde ze in vorige programma’s ook al uit, maar door de samenwerking met André Vrolijk besloot ze er meer ruimte voor in te bouwen. Haar voortreffelijke Frans, haar bij het chanson zo passende timbre van haar stem, de innemende wijze waarop zij haar publiek weet te betrekken…, dat al maakt dat er reikhalzend wordt uitgekeken naar haar nieuwe programma.

Reacties zijn afgesloten.