vrijdag 14 januari 2005 – 20.15 uur

SJOSTAKOVITSJ (DEEL I)
Kimball Huigens – piano
Mikhail Zemtsov – altviool
m.m.v. mimespelers

Mime-spelers, altviool en de muziek van Sjostakovitsj

Kimball Huigens

Op vrijdag 14 januari om 20.15 uur maken we in ’t Mosterdzaadje op een bijzondere manier kennis met de muziek van Sjostakovitsj. De pianist Kimball Huigens, specialist van deze Russische componist zal voor de pauze een combinatie maken van zijn korte pianostukken en twee mimespelers. Na de pauze wordt de altvioolsonate uitgevoerd met de beroemde altviolist Mikhail Zemtsov.
Kimball Huigens heeft zich ten doel gesteld al het pianowerk van Dmitri Sjostakovitsj op het podium ten brengen. De filmmuziek en ook veel van zijn korte stukjes, dramatisch, snel vrolijk en wat al niet meer, laten zich goed combineren met een mime-voorstelling.

Mihail Zemtsov

Sjoerd Schwibettues en Anoushka Wielink vormen het duo “Walking Faces” en brengen tevens de voorstelling “Je te promets un miracle”. Of dat al niet spectaculair genoeg heeft Kimball Huigens na de pauze de beroemde altviolist Mikhail Zemstov aan zijn zijde. Deze muzikant treedt op over de hele wereld, is winnaar van het 1ste International Viola Competition in Wenen en het Elisa Mayer String Competition in Hamburg. Van hem zijn inmiddels 6 CD’s met kamermuziek verschenen bij de gevestigde uitgeverijen zoals Sony Masterworks, Tower Records en Deutsche Welle Koeln. In Nederland was hij te horen tijdens het Grachten Festival. Hij is behalve solist ook aanvoerder van de altviolen in het residentie Orkest.
Op 21 januari wordt dit programma vervolgd met de uitvoering van 12 Preludes en Fuga’s.

Reacties zijn afgesloten.