zondag 9 januari 2005 – 15.00 uur

TRIO
Birthe Blom – viool
Amber Docters van Leeuwen – cello
Christopher Devine – piano
Mozart, Malcolm Singer, Grieg, Ravel

The 3 Colour Company

The 3 Colour Company

Ze zijn voor in de twintig jaar en opgeleid in Nederland. Drie grote muziektalenten die elkaar in Weimar tijdens het Concours om de European Music Prize leerden kennen. Sinds 2003 een hemelbestormend Pianotrio vormend. Op Zondag 9 januari om 15.00 uur zijn ze te gast in ’t Mosterdzaadje.
The 3 Colour Company bestaat uit de violiste Birthe Blom (’82) de pianist Christopher Devine (’82) en de celliste Amber Docters van Leeuwen (’84). Zij voeren werken uit van Mozart, Grieg, Singer en Ravel.
Deze jonge muzikanten hebben een CV dat bol staat van de behaalde prijzen in binnen en buitenland. Christopher werd door de Stichting Jong Muziektalent Nederland tot Jong Muziektalent 1998, won vervolgens het prinses Christina Concours, deelde in New York een eerste prijs en werd hem tijdens het Internationale Skrjabin Concours in Parijs de eerste prijs toegekend. Ook als componist (15 jaar toen) kreeg hij erkenning en werden zijn pianostukken uitgevoerd in de Beurs van Berlage. In 1999 won hij samen met Birthe Blom de eerste prijs bij het Europees Concours te Weimar en werd er een CD van hen uitgebracht.
Birthe debuteerde in 2000 in het Concertgebouw als soliste in de Grote Zaal. Birthe werd toegelaten tot De Voorziening voor Excellerende Jonge Musici en bij haar ontwikkeling begeleid door het Fonds voor Jonge Meesters. Amber Docters van Leeuwen werd in Seoul geboren en was anderhalf jaar oud toen ze naar Nederland kwam. Al op 8 jarige leeftijd kreeg zij les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds vorig jaar heeft zij daar nu les van Dmitri Ferschtman.
Het concert wordt geopend met een vrolijk trio van Mozart, gevolgd door het lyrische en romantische één-delige werk van Grieg. Het daarop volgende trio is in 2003 geschreven door de Engelse componist Malcolm Singer, die tevens directeur van de beroemde Yehudi Menuhin school is. Hij kwam speciaal naar Nederland om hun aanwijzingen te geven voor de première van zijn werk dat in juli plaatsvond. Het werk is een zeer levendig en ritmisch van aard met in het tweede deel een duidelijke boogie-woogie.
Na de pauze wordt het indringende trio van Ravel ten gehore gebracht.

Reacties zijn afgesloten.