zondag 6 maart 2005 – 15.00 uur

VIOOL EN PIANO
Vanessa Vromans – viool
Patrick Hopper – piano
Geminiani, Enesco, Prokofiev

Vanessa Vromans en Patrick Hopper

Vanessa Vromans

Zondag 6 maart om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de violiste Vanessa Vromans en de pianist Patrick Hopper. Op hun programma staan Geminiani, Enescu en Prokofiev.
Het concert wordt geopend met een sonate van de Italiaanse componist en vooral ook violist Francesco Geminiani (1687-1762) In 1714 vertrok hij naar Londen waar hij samen met Händel concerten gaf en erg beroemd werd. Als componist werkt hij in de stijl van Corelli, maar legt meer nadruk op speeltechniek. Dat zal de reden ook zijn dat Vanessa Vromans en Patrick Hopper dit stuk gaan uitvoeren. Vervolgd wordt met de derde sonate van Georges Enescu (1881-1955). Roemeens wonderkind dat op 7 jarige leeftijd al begon aan zijn studie aan het Conservatorium in Wenen. Hij was violist, dirigent en componist. Als pedagoog leidde hij talrijke leerlingen van wereldformaat op o.a. Yehudi Menuhin. Zijn werk was en is van het grootste belang voor het muziekleven in Roemenië.
Na de pauze de eerste sonate van de Russische componist Sergei Prokofiev. Een aangrijpend meesterwerk.
Het duo Vanessa Vromans en Patrick Hopper trad eerder op in ’t Mosterdzaadje. Vanessa presenteerde daar haar eindexamenprogramma dat ze glansrijk behaalde. Het duo betreedt met grote regelmaat podia in binnen – en buitenland. Sinds kort is Vanessa verbonden aan het Hellendaal instituut in Rotterdam en is Patrick Hopper naast zijn werk als pianist, organist en componist nu ook gediplomeerd dirigent. En hoe hij het voor elkaar krijgt begrijpt niemand, maar tevens verzorgt hij nog altijd de veel geprezen website van ’t Mosterdzaadje.

Reacties zijn afgesloten.