zondag 24 april 2005 – 15.00 uur

“NIKITOV”
Yiddische Songs meet Gypsy Jazz
Niki Jacobs – zang
Adam Good – gitaar
Jason Sypher – bas
Jelle van Tongeren – viool
CD-presentatie

Nikitov in ’t Mosterdzaadje

Nikitov

Zondag 24 april om 15.00 uur treedt “Nikitov” op in ’t Mosterdzaadje. Jiddische liederen, Gypsy Jazz en Oost-Europese klanken worden gezongen en gespeeld door een half Haarlems en half New Yorks ensemble. Niki Jacobs- zang, Jelle van Tongeren- viool, Adam Good- gitaar, en Jason Sypher- bas. Een professioneel gezelschap waarvan onlangs de CD “Amulet” met groot enthousiasme op de markt is ontvangen. Zij spelen muziek die de schoonheid van het leven symboliseert dat soms treurig, melancholisch en vrolijk is.
De zangeres Niki Jacobs was van kinds af aan al gefascineerd door de geschiedenis van haar Jiddisch-sprekende overgrootouders, die uiteindelijk bepalend werd voor haar liefde voor deze taal en cultuur. Na haar studie klassieke zang in Nederland volgde zij in New York lessen op het gebied van het Jiddische lied. Zij is als docente verbonden aan de Joodse Muziekschool in Amsterdam.
Net als Niki Jacobs komt Jelle van Tongeren uit Haarlem. Hij besloot geen klassiek violist te willen worden maar specialiseerde zich in jazz en met name de zigeuner-jazz. Inmiddels is hij daar al erg beroemd in en is veelgevraagde gast bij festivals. Uit New York komen Adam Good en Jason Sypher. Adam studeerde jazzgitaar maar heeft zich helemaal toegelegd op de Oost-Europese volksmuziek. Jason speelt contrabas en doet dat in diverse Klezmer, Gypsy en Oldtime bands. De in Brooklyn opgenomen CD is door kranten in Nederland als wel in Amerika met zeer veel lof besproken.
Uit Haarlems Dagblad: “De kwaliteit ligt er duimendik bovenop. Zo wordt Jiddische volksmuziek zelden gespeeld: met het hart op de goede plaats en met een innemende manier van presenteren”. 
Zie voor meer informatie: www.nikitov.com

Reacties zijn afgesloten.