zondag 17 april 2005 – 15.00 uur

VIOOL EN PIANO
Sander Sittig – piano
Bernt Korfker – viool
Brahms, Liszt, Szymanowski, Tsjaikovski, de Sarasate

Berent Korfker & Sander Sittig

Berent Korfker en Sander Sittig

Zondag 17 april om 15.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de violist Berent Korfker en de pianist Sander Sittig. Zij voeren werken uit van Brahms, Szymanowski, Tsjaikovski en de Sarasate. Piano solo worden drie stukken uit de Années de Pèlerinage van Liszt uitgevoerd.
Berent Korfker en Sander Sittig laten horen hoe enkele van de grootste componisten zich hebben laten inspireren door al dan niet denkbeeldige landschappen. Werkelijke natuur was de inspiratie van Brahms en Liszt, die beiden gefascineerd werden door de overweldigende bergen en meren in Zwitserland. Zo schreef Brahms zijn Tweede Vioolsonate in het idyllische Thun en voert Liszt ons door het hele Alpenland in het eerste jaar van zijn pelgimstocht.
Mythologie is de achtergrond van Szymanowski’s “Bron van Arethusa”” waarin de piano het kabbelende water imiteert terwijl de viool de zang van deze nimf verklankt. Tsjaikovski’s “Souvenir d’un lieu cher” is de weerslag van een zomerperiode die de componist doorbracht op het landgoed van zijn beschermster Nadjezda von Meck, de vrouw die hem jarenlang steunde zonder dat zij elkaar ooit spraken! Luidruchtiger en feestelijker zijn de zuidelijke klanken van Pablo de Sarasate, vol gitaareffecten en voetgestamp.
Berent Korfker en Sander sittig maakten succesvolle tournees door Turkije en de Verenigde Staten. In Nederland traden zij o.a. op in het Concertgebouw Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. Samen gaven ze in 2004 concerten en masterclasses in Italië. Voor het eerst samen in ‘t Mosterdzaadje!

Reacties zijn afgesloten.