vrijdag 15 april 2005 – 20.15 uur

BenZ (Blokfluit en Zang)
Brechtje Roos – blokfluiten
Sinje Kiel – zang
Oude en Nieuwe muziek met medewerking van publiek

Blokfluit en Zang of te wel BenZ

BenZ

Op vrijdag 15 april om 20.15 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de blokfluitiste Brechtje Roos en de zangeres Sinje Kiel. Zij brengen een programma van middeleeuwse en eigentijdse muziek waarin soms ook voor het publiek een rol is weggelegd. Werken van Jacob van Eyck, Landini, Telemann, Machaut, Vaughan Williams en Genzmer.
Zowel Sinje Kiele als Brechtje Roos zijn meer dan alleen doorwinterde musiciennes. Beiden houden van muziek in een breder kader dan alleen het geven van concerten. Zo kreeg Brechtje Roos ook lessen aan de Koninklijke Academie voor Beelden Kunst en ziet ze haar muziek als de kunst van het verhalen vertellen. Sinje Kiel is projectmatig als begeleider bij de Klankspeeltuin van de IJsbreker betrokken. Samen voerden zij gewaagde en geslaagde experimenten uit en daarom besloten zij samen onder de naam BenZ verder te gaan.
Sinds mensenheugenis wordt de menselijke stem gezien als het ultieme instrument. Alle andere instrumenten proberen deze zo goed mogelijk te imiteren. In de 16e eeuw werd de blokfluit beschouwd als het instrument dat de menselijke stem het dichtst wist te benaderen. Twee zangeressen dus eigenlijk. Het belooft een intiem en eigenzinnig concert te worden met hulp uit het publiek, trommel en xylofoon.
Brechtje Roos behaalde alle mogelijke diploma’s in de richting Oude Muziek. Regelmatig is zij te beluisteren op concertlocaties in Nederland en daarbuiten. Van haar werden voor radio en film opnames gemaakt.
Sinje Kiel specialiseerde zich eveneens in barokzang en de historische uitvoeringspraktijk. Zij viel regelmatig in de prijzen en treedt op als soliste en koren in binnen- en buitenland.

Reacties zijn afgesloten.