zondag 10 april 2005 – 15.00 uur

LIEDERENRECITAL
Peter Schaaf – bariton
Ingrid van Delft – piano
Brahms, Wagner, Strauss, Rachmaninov, Granados,
Rodrigo, Guastavino

Liedrecital

Johannes Brahms

Op zondag 10 april om 15.00 uur verzorgen de bariton Peter Schaaf en de pianiste Ingrid van Delft een liedrecital in ’t Mosterdzaadje. Op het programma staan voor de pauze Duitse liederen van Brahms, Wagner, Strauss. Na de pauze vier liederen van Rachmaninov in het Nederlands gezongen en nog Spaanse liederen van Granados, Rodrigo en Guastarino.

Sergey Rachmaninov

Een caleidoscoop van gemoedsstemmingen. Liefde en haat en daartussen allerlei menselijke zaken. Het is de kunst van de componist teksten toon te zetten. Peter Schaaf heeft de theorie ontwikkeld dat in ieder geval bij de componisten die dit concert ten gehore gebracht gaan worden, de motor van hun muzikale creativiteit terug te voeren is op vrouwen. Vrouwen die bij het componeren waarschijnlijk als strenge Muze over de schouder hebben meegekeken. Onmiskenbaar hebben zij hun invloed in muzikale zin uitgeoefend.
Er moge dan weinig vrouwelijke componisten zijn geweest, volgens Peter Schaaf zou er zonder vrouwen geen lied geschreven zijn.

Reacties zijn afgesloten.