zondag 3 april 2005 – 15.00 uur

CELLO EN VIOOL – “ZAF”
Fiona Hutubessy – cello
Zoë Eborn – viool
Haydn, Ravel, Bartók, Boccherini, Andriessen

Duo viool en cello in ’t Mosterdzaadje

ZaF

Ze treden op onder de naam ZAF. Een duo dat bestaat uit twee Engelse musiciennes, de violiste Zoë en de celliste Fiona. “Zoë and Fiona”. Op zondag 3 april om 15.00 uur treden ze op in ’t Mosterdzaadje. Zij voeren werken uit van o.a. Bach, Haydn, Boccherini, Andriessen, Ravel en Bartók.

Een duo viool en cello, het is een erg verrassende en zeldzame combinatie. Zoë en Fiona zijn in de ban geraakt van de mogelijkheden die deze twee instrumenten zonder begeleiding hebben. Componisten in verschillende tijdperken hebben voor deze combinatie muziek geschreven. Fiona en Zoë zijn bezig het hele repertoire te verkennen en nieuwe werken te ontdekken. In hun programma willen ze verschillende stijlen en geluiden bij elkaar brengen. Voor de pauze komen de oudere componisten uit de Barokperiode aan bod met o.a. een sonate van Boccherini. Na de pauze een sonate van Ravel en Hongaarse volksmelodieën van Béla Bartók.

Zoë studeerde aan The Royal Northern College of Music en rondde haar studie af aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. Fiona studeerde aan The Royal Academy of Music in Londen. Sinds 2004 vormen ze een duo dat opmerkelijke concerten geeft.

Reacties zijn afgesloten.