vrijdag 10 juni 2005 – 20.15 uur

PIANORECITAL
Bernd Brackman
Chopin, Scriabin

Bernd Brackman

Bernd Brackman

Op vrijdag 10 juni om 20.15 uur treedt de pianist Bernd Brackman op in ’t Mosterdzaadje. Zijn programma zoals altijd zorgvuldig samengesteld bestaat uit een ‘reliblokje’ voor de pauze met Bach, Franck, Scriabin en Messiaen, en na de pauze Chopin.
Bernd Brackman opent het concert met een meesterlijke pianobewerking van de beroemde Bach cantate Jesu, joy of man’s desiring. Dan volgen de Prélude, Choral en Fugue van César Franck. Hij maakt een uitstapje naar de Zwarte Mis van de zeer mystieke religieuze Russische componist Scriabin om met twee delen uit de Vingt Régards sur l’enfant Jésus van Messiaen de pauze in te luiden. Van Chopin voert Bernd Brackman de derde Sonate uit en de Barcarolle, één van de mooiste stukken met rijke harmonieën, een absoluut meesterwerk.
De Haarlemse pianist Bernd Brackman, die momenteel voor concerten en het geven van lessen veel in Berlijn vertoeft, is één van de weinige in Nederland, zo niet de enige, die de Vingt régards sur l’enfant Jésus van Olivier Messiaen op zijn repertoire heeft en het allemaal uit zijn hoofd speelt. Het belooft een prachtig recital te worden deze laatste vrijdag van het seizoen. Een programma waar nog lang over na gesproken kan worden.

Reacties zijn afgesloten.