vrijdag 30 september 2005 – 20.15 uur

LIEDJES VAN FREDIE
Fredie Kuiper – accordeon
Lex Mens – gitaar
Tim Brandsen – bas
Nederlandse liederen uit het leven van Fredie gegrepen

Liedjes van Fredie

Fredie Kuiper

De levensliederen van Fredie Kuiper, uit eigen leven gegrepen, zijn op vrijdag 30 september om 20.15 uur in ’t Mosterdzaadje te beluisteren. Fredie met haar accordeon, de gitarist Lex Mens en Tim Brandsen op de bas. Een mooi stel muzikanten goed voor een avond met een lach en een traan.
Het is een wat rauwe stem, maar Fredie is ook gewend met haar accordeon buiten over het straatrumoer heen te komen. Bij Sail was ze actief in de haven van IJmuiden met een uitgebreid zeemansrepertoire. De liedjes van Fredie die ze in ’t Mosterdzaadje brengt zijn door haar zelf geschreven en gekleurd door eigen ervaring. En hoewel zij tot de inboedel van Haarlem behoort, verlangt zij eigenlijk naar Amsterdam waar zij met haar Litouwse moeder en Amsterdamse vader opgroeide. Ze zingt over het onvervulde en wordt daarbij bijzonder goed aangevuld door twee muzikanten die als Fredie even niets zou bedenken zó het programma kunnen voortzetten.

Reacties zijn afgesloten.