zondag 25 september 2005 – 15.00 uur

PIANO & ZANG
Valentina Lazareva – sopraan
Eleonora Semjonova – piano
Voor de pauze: Rachmaninov, Vlasov, Tschaikovski
Na de pauze bekende aria’s uit opera en operette:
Puccini, Gounod, Rossini, Verdi, Caccini, Delibes

Romancen van Rachmaninov en bekende aria’s uit opera

Valentina Lazareva en Eleonora Semjonova

Op zondag 25 september om 15.00 uur zijn de zangeres Valentina Lazareva (Rusland) en de pianiste Eleonora Semjonova (Wit-Rusland) te gast in ’t Mosterdzaadje met een programma waar ze veel mensen een groot plezier mee doen. Voor de pauze Romancen van Rachmaninov en na de pauze bekende aria’s uit opera en operette van o.a. Puccini, Gounod, Rossini en Verdi.
Romancen zijn dramaturgische verhalen die in Rusland ontstonden en menig componist in de tweede helft van de negentiende eeuw inspireerde tot het schrijven van muziek. In korte tijd wordt in deze poëzie een verhaal verteld met alle kenmerken van een groot theaterstuk. De Romancen van Rachmaninov worden beschouwd als het hoogtepunt in de ontwikkeling van dit genre, maar ook de moeilijkste. De partijen van zowel zang als piano zijn virtuoos. In heel goede handen van zowel Valentina als Eleonora.
Valentina Lazareva kenmerkt zich als een zeer creatieve persoonlijkheid, een artieste van hoge klasse. Met haar prachtige klankkleur, die in alle registers even goed klinkt heeft zij al meer dan 30 befaamde rollen gespeeld in het klassieke opera en operette repertoire. Valentina behoorde in het Stadstheater te Wolgorad tot de meest vooraanstaande solisten van het theater.
De pianiste kreeg haar opleiding in Minsk en voor haar werd het steeds duidelijker dat ze door de muziek de buitenwereld deelgenoot kon laten worden van haar innerlijke wereld. Muziek is voor haar de hoogste vorm van voelen, van filosofie, van emotie en intellectualiteit. Haar stijl kenmerkt dan ook door een diep gevoel. Sinds 1998 mag het Nederlandse publiek van haar passievolle spel genieten.

Reacties zijn afgesloten.