zondag 18 september 2005 – 15.00 uur

VIOOL & PIANO
Helma Leenhouts – viool
Jan Hoijtink – piano
Stravinsky, Schumann

Helma Leenhouts en Jan Hoijtink, een hecht duo

Helma en Jan

De violiste Helma Leenhouts en de pianist Jan Hoijtink hebben een druk muzikanten bestaan, maar maken daarin graag plaats voor een optreden in ’t Mosterdzaadje. Op zondag 18 september om 15.00 uur zullen zij in Santpoort werken uitvoeren van. Strawinsky, Schumann, Janacek en Geminiani uitvoeren.
Hun optredens boeien van begin tot eind. Hun spel naadloos en ontroerend mooi. Wat wil je ook. Ze spelen al vanaf hun studietijd samen, delen niet alleen de liefde voor de kamermuziek maar ook het leven en ouderschap met elkaar.
Ze openen het concert met Romanzen opus 94 van Schumann. Mooie muziek die je honderd keer kunt horen en dan nog niet verveelt. De Sonate van de Tsjechische componist Leoš Janáček is nogal emotioneel. Aanleiding voor het schrijven van dit muziekwerk was de opmars van de Russische legers in de Eerste Wereldoorlog en de hoop van het Tsjechische volk bevrijd te worden van het Habsburgse juk. Virtuoze barokmuziek in vier delen werd geschreven door de Italiaanse componist Geminiani in de 18e eeuw. En tot slot de beroemde Suite Italienne van Strawinsky.
Helma Leenhouts studeerde af bij de beroemde pedagoog Ilya Grubert in Amsterdam, en studeerde verder in Boston. Ze speelt in gerenommeerde orkesten. Jan Hoijtink studeerde bij Jan Wijn en Thom Bollen en is een veelgevraagd pianist op cursussen, concoursen en in kamermuziek in binnen – en buitenland. Dat zij samen les kregen van grote namen uit de kamermuziekwereld is in hun spel terug te horen. Hun CD ‘Dumka’ is uitgegeven bij het label ‘Contrapunctus Musicus’.

Reacties zijn afgesloten.