zondag 30 oktober 2005 – 15.00 uur

PIANORECITAL
Menachem Har-Zahav
Scarlatti, Beethoven, Brahms, Chopin, Debussy, Liszt/Phoenix

Amerikaans meesterpianist Menachem Har-Zahhav

Menachem Har-Zahav

Op zondag 30 oktober om 15.00 uur treedt in ’t Mosterdzaadje de uit Amerika afkomstige en thans in Duitsland wonende meesterpianist Menachem Har-Zahav. Hij wordt een duivelskunstenaar genoemd die met een onvoorstelbare techniek zijn publiek in de ban van de muziek brengt. Op zijn programma staan Scarlatti, Beethoven, Brahms, Chopin, Debussy en Liszt-Phoenix.
Menachem Har-Zahav kwam via de website van ’t Mosterdzaadje in Santpoort terecht en zijn nieuwsgierigheid naar dit podium was groot. Aanvankelijk gebruikte Menachem Har-Zahav de alias-naam Phoenix. Tientallen recensies uit Duitsland beschrijven onder deze naam zijn bijzondere kwaliteiten als pianist: Virtuoos en poëtisch, een dramatisch spektakel, een fascinerende belevenis van sfeer en klankkleur, “Musikalische Extraklasse…
Menachem Har-Zahav (Kentucky) behaalde in Missouri zijn diploma’s en kreeg tal van onderscheidingen. Hij reisde als solist door de USA en Europa.
Op 26 jarige leeftijd werd Menachem Har-Zahav directeur van de pianofaculteit aan een Amerikaanse Universiteit. Hij gaf deze baan op om aan zijn eigen uitvoeringspraktijk vorm te geven. Hij vertrok naar Engeland en woont thans in Duitsland waar hij steeds meer concerten gaat geven en er inmiddels drie CD’s van hem verschenen. Van Liszt bewerkte hij de “Totentanz” voor piano en orkest voor pianosolo. Angstaanjagende muziek vol vertwijfeling en macabere passages waarin je de beenderen hoort rammelen. Muziek die dwars door je heen gaat. Zoals in een recensie staat…”ein Erlebnis, das in Erinnerinung bleiben wird“.

Reacties zijn afgesloten.