vrijdag 28 oktober 2005 – 20.15 uur

MENS EN VAN TONGEREN
“Hot Club de France”
Lex Mens – gitaar
Jelle van Tongeren – viool
Frank Meester – accordeon
Eric Diepraam – contrabas e.a.

Hot club de France door “Mens en van Tongeren”

Mens en van Tongeren

Op vrijdag 28 oktober om 20.15 uur treedt het kwartet “Mens en van Tongeren” op in ’t Mosterdzaadje. Zij spelen muziek in de sfeer van de “Hot club de France” waaraan onlosmakelijk de naam van de fantastische gitarist Django Reinhardt is verbonden. De inspiratiebron van gitarist Lex Mens en violist Jelle van Tongeren. Samen met de gitarist Frank Meesters en de contrabassist Eric Diepraam vormen ze het kwartet “Mens en van Tongeren”. Hun alom geprezen CD “Tastisch” nemen ze mee voor verkoop.
Lex Mens heeft zijn wortels in de popmuziek. Op het Conservatorium heeft hij via de jazzmuziek de “Hot Club de France” ontdekt en vervolgens afgestudeerd met een specialisme voor de zigeunerjazz. Zijn afstudeerproject was een vijfdelige mis in de stijl van “Hot club de France”.
De Haarlemse violist Jelle van Tongeren ontdekte op zijn 17e jaar de zigeunerjazz en was meteen verkocht. Al snel stond hij bekend als het nieuwe viooltalent uit de Nederlandse zigeunerjazz wereld. Eric Diepraam zorgt met zijn contrabas fundament in het kwartet. Zijn solistische kwaliteiten worden dankbaar benut. Frank Meesters staat bekend als een van de meest swingende en communicerende spelers in de wereld van de Nederlandse Hot club de France. Zij verzorgden in januari in ’t Mosterdzaadje met groot succes het nieuwjaarsconcert en de opbrengst van dit concert, een kleine € 500, stelden zij ter beschikking aan de slachtoffers van de Tsunami in Galle, de zusterstad van Velsen. Dit geldbedrag werd persoonlijk aan burgemeester Cammaert van Velsen overhandigd.

Reacties zijn afgesloten.