zondag 16 oktober 2005 – 15.00 uur

PRIJSWINAARS!!
Ksenia Beltiukova – viool
Daniël van der Hoeven – piano
Bach, Beethoven, Liszt, Chopin, Godowsky, de Sarasate, Beltiukov

Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours

Ksenia en Daniël

Het concert dat de pianist Daniël van der Hoeven en de violiste Ksenia Beltiukova op zondag 16 oktober om 15.00 uur gaan geven in ’t Mosterdzaadje is een voorbereiding op het concert dat ze even later in New York in de Carnegie Hall gaan uitvoeren. Op het programma voor de pauze pianosolo: Bach, Beethoven, Liszt, Chopin en Godowsky. Na de pauze viool en piano: Beethoven, de Sarasate en Beltiukov.
Het winnen van een prijs bij het Prinses Christina Concours betekent dat er allerlei optredens een masterclasses geregeld zijn. Deze zomer namen de jonge muzikanten deel aan o.a. het Orlando Festival en het Grachten Festival. Naast alle concerten in Nederland ook een optreden in New York, persoonlijk door Prinses Christina georganiseerd.

Daniël van der Hoeven studeert aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver. 

De in 1986 in Minsk geboren Ksenia Beltiukova studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert. De Italiaanse 17e eeuwse viool die zij bespeelt is haar beschikbaar gesteld door de vioolbouwer Sergey Fedosjeenko. Het Haarlems Dagblad schreef over Ksenia: “…een uitgesproken viooltalent met een indrukwekkende technische bagage …Ksenia Beltiukova’s spel is volwassen, technisch perfect in orde en vooral artistiek“. Niet voor niets ben je op zo’n concours dan de enige overgebleven violiste.

Reacties zijn afgesloten.