zondag 9 oktober 2005 – 15.00 uur

“FOOTPRINTS”
Marianne Voet – zang, accordeon, gitaar
Lodewijk Claessen – zang, dobro, gitaar
Martin van Zijl – basgitaar, gitaar, zang
Ierse, Schotse, Engelse, Amerikaanse Folk & Rock

Footprints met Ierse folk & country in ’t Mosterdzaadje

Op zondag 9 oktober om 15.00 uur is de Haarlems/Heemskerkse folkformatie “Footprints” te gast in ’t Mosterdzaadje. Marianne Voet (zang, gitaar, piano), Lodewijk J.Claessen (gitaren, banjo, mondharmonica, zang) en Martin van Zijl (bas, zang) hebben alles in huis om een repertoire te brengen dat zich beweegt van akoestische folk (met Keltische en Ierse invloeden) naar Amerikaanse country muziek. Naast eigen werk speelt Footprints zelf bewerkingen van bestaande nummers zoals van Bonnie Raitt en Lucinda Williams.
Inspiratie voor de eigen composities wordt gevonden in de gedichten van o.a. James Fenton en William Butler Yeats. Deze poëzie past als gegoten in het fraaie muzikale spectrum van Footprints.
Gewonde harten, koude nachten vol suizende stormen, weggelopen mannen, een door alcohol verdwaasde blik of de hoop op een betere toekomst, het zijn de thema’s die terug te horen zijn in een bedding van gloedvolle meerstemmige zang, voortreffelijke ‘fingerpicking’ en een enerverende podiumpresentatie.
Het is de tweede keer dat dit zo helemaal elkaar gevonden gezelschap in ’t Mosterdzaadje gaat optreden en daar hun repertoire zich nog steeds uitbreid zal het ook niet de laatste keer zijn. Vorig jaar is een CD-single opgenomen waarmee Footprints de podia voor zich weet te winnen, in ’t Mosterdzaadje hebben ze het publiek reeds gewonnen.
Zie ook hun website: www.footprintsonline.nl

Reacties zijn afgesloten.