vrijdag 7 oktober 2005 – 20.15 uur

PIANORECITAL
Leonard van Lier
Scarlatti, Mozart, Chopin, Schumann

Leonard van Lier

Leonard van Lier

Leonard van Lier (1974) studeerde piano bij Jacques De Tiège aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daar behaalde hij zijn diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus met het eindpredikaat “Uitmuntend”.
Tijdens zijn studie won hij prijzen op verschillende concoursen. Op het Prinses Christina Concours won hij de eerste prijs in de landelijke finale, en behaalde hij tevens de Gaudeamus prijs voor de beste uitvoering van hedendaags repertoire. Met violiste Maaike Aarts won hij het nationale Piano+-concours.
Leonard geeft regelmatig pianorecitals, met afwisselende en uitdagende programma’s, waarin naast de hoogtepunten van de pianoliteratuur (Bach: Goldbergvariaties) ook hedendaags (Ligeti: Études) en onbekend (Clementi, Czerny, Moszkowki) repertoire een plaats krijgt.
Met pianiste Morena Varga vormt hij een vast pianoduo. In 2003 gaven zij een zeer succesvol recital op 2 piano’s in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven, met werken van onder andere Mozart (Sonate voor 2 piano’s), Lutoslawski (Paganini-variaties) en Rachmaninoff (Symfonische dansen).
Naast zijn muzikale opleiding studeerde Leonard van Lier tevens technische fysica aan de TU in Eindhoven, met als afstudeerrichting aero-akoestiek. Hij is werkzaam als wetenschappelijk onderzoek bij TNO, afdeling akoestiek, in Delft.

Reacties zijn afgesloten.