zondag 18 december 2005 – 15.00 uur

IERSE FOLK MUSIC
Danny Guinan – singer-songwriter
Siard de Jong – viool, bouzouki, whistles, zang

Ierse Muziek van Danny Guinan in ’t Mosterdzaadje

Danny Guinan

De beroemde Ierse Danny Guinan (singer and songwriter van hedendaagse Ierse Folk) is op zondag 18 december om 15.00 uur te gast in ’t Mosterdzaadje. Hij wordt bijgestaan door de Nederlands beste muzikanten op dit gebied: Siard de Jong en Janos Koolen. Zij nemen een leger aan instrumenten mee zoals gitaren, viool, whistles, bazouki, mandoline en stembanden.
Het begon allemaal in Ierland met de band Speranza. Groot succes en op tournee door heel Europa, uitmondend in het album “About Time” waar een prachtige mix van traditionals en folk te beluisteren is. In deze band ontwikkelde Danny Guinan zijn talent voor het schrijven van liedjes. Toen de band ophield te bestaan vertrok Danny Guinan naar Nederland en is sinds die tijd zijn talent tot volle wasdom gekomen. Onlangs stond hij met zijn muzikanten nog in het Concertgebouw van Amsterdam en is hij graag geziene gast op elk folkfestival in heel Europa. Door Luka Bloom getipt als nieuwe ster aan het Ierse firmament.
Tussen 1998 en 2003 kwamen er meerdere albums van hem uit. Zijn optredens en zijn nummers slaan bijzonder goed aan bij het publiek. Zijn populariteit is nog steeds stijgende. Een optreden van Danny Guinan, met Siard de Jong en Janos Koolen moet een bijzondere en hartverwarmende belevenis zijn. Samen spelen ze met een vuur dat even hoog oplaait bij een ontroerende ballade als bij een bluesy nummer. De teksten zijn doorleefd en toegewijd. De akoestische muziek een mix van hedendaagse folk, Ierse traditionals en ‘the kitchen sink….’ Een nieuw album is in de maak.
Zie ook: www.dannyguinan.com

Reacties zijn afgesloten.