EXPOSITIE januari 2006

glasmozaiek van Renée Wouwenaar

Glasmozaiek van Renée Wouwenaar in ’t Mosterdzaadje

In de maand januari zijn de wanden in ’t Mosterdzaadje kleurrijk opgesierd met de mozaieken van Renée Wouwenaar. Zij exposeert met enkele grote panelen, spiegels en windlichten, maar daarnaast staan ook her en der verspreid enkele met mozaiek versierde tafeltjes.

Renée werkt met Opaque glasmozaiek uit Turkije. “Ik zag dit unieke materiaal een paar jaar geleden, toen we onze vakantiehuisjes in Turkije aan ’t inrichten waren”, vertelt Renée, die van oorsprong gymnastielerares is, maar al jaren in de journalistiek werkzaam is. “Kleur heeft in mijn leven altijd een belangrijke rol gespeeld en toen ik dit prachtige glasmozaiek zag, was ik meteen verkocht”.

In Turkije worden veel buitenmuren van gebouwen met deze glassteentjes, die worden geperst uit glasgruis, versierd. Renée: “Daarbij wordt alleen gebruik van hele steentjes, waardoor de afbeeldingen vrij star en hoekig zijn. Je kunt de steentjes met een mozaiektang echter ook in allerlei vormen knippen, waardoor veel meer mogelijkheden ontstaan. Bovendien zijn de Opaque steentjes door en door van kleur, waardoor bijvoorbeeld wandpanelen niet altijd met tegelvoeg hoeven te worden bewerkt, wat de kleuren nog intenser maakt”.

Het werk van Renée is zeer divers. “Ik laat me vooral inspireren door kleuren die ik tegenkom. En de mogelijkheden van dit materiaal zijn vrijwel onbeperkt. Je kunt er bij wijze van spreken hele huizen mee bewerken. Helaas ben ik daar nog niet aan toe gekomen, maar de ideeën zijn er zeker!”

Het werk van Renée is te bezichtigen voor en na afloop van de concerten, maar ook op www.milesfortiles.nl.

Reacties zijn afgesloten.